Overnight oats

Wat als je ook in de zomer je dag wilt starten met havermout, maar geen behoefte hebt aan een warm ontbijt? Dan maak je overnight oats! Dit is eigenlijk gewoon koude havermout en nog makkelijker te bereiden, want de havervlokken weken in de melk terwijl je slaapt. Dit ontbijt laat je, zoals de naam suggereert, een nacht in de koelkast staan en staat voor je klaar wanneer je ontwaakt! Je maakt het zo lekker als je zelf wilt met de toppings, wij kiezen voor aardbeitjes!

Ingrediënten

  • 75 gram havermout

  • 250 ml havermelk (of een andere plantaardige melk)

  • Halve banaan (geprakt)

  • snufje kaneel

  • snufje kardemom

  • toppings: aardbeien, munt, pure chocola (of wat je maar lekker vindt)

  • Optioneel: agavesiroop

Bereiding

Meng de havermout met de melk en de geprakte banaan in mason jar. Voeg de kardemom en kaneel toe en eventueel een beetje agavesiroop als je van zoet houdt. Draai de deksel op de jar en zet een nachtje in de koelkast.

Roer de volgende ochtend de havermout goed door en maak af met de toppings van jouw keuze.