Headspace

Ben jij geïnteresseerd in meditatie, maar weet je niet precies hoe en waar je moet beginnen? Dan tippen wij jou graag Headspace!

Headspace is een Engels-Amerikaans online bedrijf gespecialiseerd in meditatie. Het werd opgericht in mei 2010 in Londen door Andy Puddicombe en Richard Pierson. Andy Puddicombe is een expert op het gebied van meditatie en mindfulness, en dé stem van de Headspace meditaties. Zijn meditatie training leidde hem in zijn twintiger jaren naar een Tibetaans klooster in de Indiase Himalaya, waar hij leefde als boeddhistische monnik. Andy keerde terug naar Engeland met een groot maar simpel doel, namelijk om zoveel mogelijk mensen meditatie en mindfulness te leren. Headspace heeft één missie: de gezondheid en het geluk van de wereld verbeteren. En met miljoenen gebruikers in meer dan 190 landen zijn ze goed op weg.

De Headspace app is dé manier om stress los te laten en een betere nachtrust te krijgen. De geleide meditaties leren je rust, welzijn en balans te brengen in je leven in slechts een paar minuten per dag. Aan de hand van mindfulness-technieken leren je minder afgeleid en reactief te zijn, en te concentreren op de dingen die écht belangrijks voor je zijn.

De Basics-cursus is gratis en leert je de basistechnieken van meditatie en mindfulness. Daarna krijg je via een abonnement toegang tot de volledige Headspace-meditatiebibliotheek. Train je geest met geleide meditaties over alles, van het beheersen van stress en angst, tot een betere nachtrust, tot relaties. Gebruik SOS-sessies om behendig momenten van paniek of angst te beheersen. Dankzij Sleep by Headspace krijg je, met behulp van sleepcasts en slaapgeluiden, ’s nachts de rust die je verdient. De Headspace-animatielibrary staat vol met tips en nuttige wijsheid om je oefeningen op het goede spoor te houden, en je kunt zelfs vrienden toevoegen om elkaar gemotiveerd te houden.

De app is beschikbaar voor Android en iPhone.